Joseph van Keulen

Joseph van Keulen studeerde automobieltechniek gevolgd door een korte logistiek carrière in het Midden-Oosten. Kwam terug naar Nederland en studeerde wiskundige bedrijfseconomie in Rotterdam.
Hij had een twintigtal jaren een internationale financiële management carrière bij Shell International. Was werkzaam als controller, in commercieel en offshore projectmanagement, in lijnmanagement en directie van auditfunctie. Hij ging vervroegd met pensioen en begon een studie filosofie in Nijmegen en kwam al snel terecht in de wereld van managementconsultancy. Joseph reisde de wereld af als consultant gespecialiseerd in het kostenmanagement van grote projecten. Daarvoor ontwierp hij relevante software en stuurde software implementatie teams aan.

Joseph van Keulen ervoer de kracht van systemische opstellingen en ging zich verdiepen in systemisch en opstellingen werk. Hij volgde opleidingen en talloze workshops en is nu gespecialiseerd in organisatie en in systemische structuur opstellingen.

Hij keerde in 2010 terug naar Nederland en deed in 2012 mee aan de eerste Wolfson Economics Price waarvoor hij als inzending schreef: ‘The true potential of EU, EMU and Euro’. (zie: www.credt.eu ): een stuk waarin hij al zijn kennis van financiën, economie, management en systemen combineerde en een verhaal schreef hoe er van de Euro een succes gemaakt zou kunnen worden.

In 2015 voelde hij zich geïnspireerd om een aantal schrijvers van een ‘Betoog’ in het dagblad De Limburger uit te nodigen om bij elkaar te komen, kennis te delen en te zien of uit die gezamenlijkheid synergie te halen viel. We komen bij elkaar onder de werktitel LEF. Lef om anders te durven kijken, denken en handelen en LEF als Limburg Economic Foundation