Chris Hamans

 

CV foto Chris HamansIk heb civiele techniek gestudeerd aan de RWTH Aachen (TU Aken-D) en heb me gespecialiseerd in de constructieve richting van de civiele bouw met statica, staalbouw, beton-houtbouw en funderingstechnieken. Ik ben achtereenvolgens werkzaam geweest als constructeur-ontwerper, projectleider en bedrijfsleider bij staalbouwbedrijven in Duitsland en Nederland, en bij een ingenieursbureau. Ik heb een postacademische studie bouwfysica gedaan en ben overgestapt naar Rockwool International, een grote fabrikant van isolatie materialen en andere vezeltoepassingen. Na diverse posities doorlopen te hebben als productontwikkelaar, productmanager en marketingmanager, heb ik me gespecialiseerd in de belangenbehartiging (lobby) in de nationale en Europese regelgeving en normering van en voor de energieprestaties van gebouwen en de duurzaamheidsbepalingen voor bouwproducten en gebouwen.
Na mijn pensionering heb ik tot mijn 70-ste als zelfstandig adviseur gewerkt voor bedrijven en (Europese) brancheorganisaties op het gebied van bouwregelgeving en duurzaamheidsvraagstukken.

Ik ben en blijf een techneut die vrij analytisch, en vaak met een andere invalshoek, de vraagstukken die deze groep bewegen, benadert. De discussies en bijdragen zijn daarmee heel inspirerend. Het uitgangspunt voor mijn inzet is, dat onze publicaties fundamenteel moeten kunnen bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving.

my poetry is the world
i write it every day
i rewrite it every day
i see it every day
i read it every day
i eat it every day
i sleep it every day

the world is my chance
it changes me every day
my chance is my poetry

Herman de Vries; my poetry is the world (1973)